De brouwzaal

FacebookFacebookTwitterTwitterLinkedinLinkedinGoogleShareGoogleShare

Hypermoderne en volautomatische brouwzaal van Italiaanse makelij. Het brouwen gebeurt in een volledig gesloten systeem ,alsook het malen en transport van de mout naar de brouwketel en het uitdrijven van de draf na het brouwen.

Een brouwsel neemt zo’n 7 uur in beslag ( 1u45 maishen ,3u filteren ,1.5u koken en 45 min afkoelen). Na het koelen van het brouwsel en het toevoegen van de huisgist start de gisting. Deze gisting zal 4 à 5 dagen duren bij 20 à 25°C, waarna het bier enkele weken op 0°C wordt gehouden.

De installatie en het materiaal is volledig uit roestvrij staal en voldoet aan de strengste voedings- en kwaliteitsnormen.

De capaciteit per brouwsel is 25 hectoliter (2500 liter) en totale opslagcapaciteit in de 5 gist- en lagertanks is 250 hectoliter. Bij voldoende gist- en lagertanks kan de brouwzaal tot 15000 hectoliter per jaar produceren.

Tevens beschikt de brouwerij over een eigen filtratielijn ( kiezelguhr- en platenfilter) en wordt het bier ter plaatse afgevuld in vaten.